Kvalifikace o Národní finále U13 na Morendě

12. 02. 2022

V sobotu 12. 2. se uskutečnilo 1. kolo kvalifikace o Národní finále kategorie U13. Z této kvalifikační skupiny, ve které jsme společně s Tygry Brno a Kyjovem, postupuje pouze první tým. Proto je každý zápas důležitý. Bohužel se ze zdravotních důvodů nemohlo zúčastnit tohoto turnaje družstvo Kyjova, takže jsme odehráli pouze jediný zápas s Tygry Brno.

Utkání jsme začali nebojácně, a i přes výškový hendikep jsme se drželi na dostřel. Dokonce se nám i díky kvalitní obraně spojené s jednoduchými koši podařilo odskočit a po první čtvrtině jsme vedli 14:10. Druhá čtvrtina byla opět velmi vyrovnaná, nebáli jsme se a dostali jsme se do vedení o 8 bodů. Poté jsme ovšem hloupými chybami a zahozenými jasnými příležitostmi nechali soupeře přiblížit, a místo toho, abychom si udělali ještě větší bodový náskok, tak jsme Tygrům naprosto zbytečně umožnili se dostat na poločasový výsledek 30:26, zatím stále v náš prospěch.

To jsme ale nečekali, jaká smršť se na nás začne valit po přestávce.

Bouře v šatně Tygrům prospěla a do druhé poloviny na nás vletěli v úplně jiném tempu, než hráli v té první.  Tygři poslali do 3. čtvrtiny 2 své ústřední hráče, kteří hrají důležitou roli i v o rok vyšší kategorii. A bylo to znát. Rozklepala se nám kolena, začali jsme se bát a schovávat na hřišti, nikdo na sebe nechtěl vzít zodpovědnost, obrovský respekt k soupeři… to vše vedlo k lavině, kterou Tygři spustili. Dvojice Filip Mašek a Martin Šibal prakticky rozhodla během 6 minut celé utkání. V této pro nás hrůzostrašné šestiminutovce bylo skóre 3:21 pro Tygry! Bohužel trvalo takto dlouhou dobu, než jsme si uvědomili, že se s nimi hrát dá. Vrátili jsme se k naší týmové obraně a bojovnosti, která nás provázela první poločas a stihli jsme do konce 3. části zkorigovat stav na přijatelných 38:47.

Do poslední části jsme vstupovali plní optimismu s vidinou, že se ještě porveme o vítězství. Rychlý koš Šimona Macka tomu napomohl a posunul nás na pouhých 7 bodů rozdílu! To bylo bohužel vše. Rychlá hra a zlepšená obrana soupeře způsobily další lavinu, kterou jsme absolutně nezachytili a vedla k dalším zbytečným ztrátám na naší straně. Prožili jsem si další hrůzostrašnou šestiminutovku, tentokrát s výsledkem 2:20. Konečný stav zápasu byl 45:71 a prohra o 26 bodů je možná až příliš krutá, vzhledem k naší výborně odehrané první půli. Basketbal se ovšem hraje na 2 poločasy a ten druhý se nám vůbec nevyvedl.

Bohužel je to už poněkolikáté v sezóně, kdy ze slibně rozehraného zápasu nakonec odcházíme poraženi. Jsme schopni i s kvalitními týmy hrát slušné zápasy, ale musíme se vyvarovat těchto výpadků. Když se do nás soupeř opře, dáme hlavu dolů, přestaneme si věřit a přejeme si, aby byl už konec zápasu a my mohli jít domů. Sami vidíme, že toho je ještě hodně, co musíme zlepšit, ale první poločas tohoto zápasu nám určitě pomohl a do dalších kvalifikačních soubojů už půjdeme s větším sebevědomím.

2. kvalifikační kolo se odehraje u nás na Rosničce 27. 2. a my budeme chtít ukázat, že basketbal hrát umíme a dokážeme potrápit kohokoli.

Lukáš

Na fotografie ze zápasu se podívejte buď v přiložené fotogalerii nebo na odkazu, který nám poskytli Tygři:

https://jantoso.rajce.idnes.cz/2022-02-12_Tygri_Brno_BK_Skokani

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací