TUBANAK 2021 – turnaj U13

06. 09. 2021

Od pátku 3.9 do neděle 5.9. se uskutečnil již 17. ročník turnaje basketbalových nadějí v Kyjově. Náš tým U13 zde obsadil šesté místo z osmi účastníků.

Do Kyjova odjelo 17 kluků a pro některé z nich to byl vůbec první turnaj v životě. V úvodním utkání skupiny jsme nastoupili proti Vlčatům ze Žďáru a na našich hráčích bylo vidět, že hrají po velice dlouhé době utkání před fanoušky. Byli jsme vystrašení a skóre po prvním poločase mluvilo za vše. Skokani 6, Žďár 30. Poté byla hra už daleko lepší. Opadla nervozita, začali jsme lépe bránit a druhý poločas skončil plichtou. Bohužel jsme v tomto zápase ztratili Michala Kováře, který si po pár minutách na hřišti poranil zápěstí.

Druhým naším soupeřem byl v sobotu ráno papírově slabší soupeř z Tábora. Ovšem zápas byl skoro celou dobu vyrovnaný a když soupeř na začátku čtvrté čtvrtiny dorovnal na stav 35:35, tak se schylovalo k dramatu. To se ale nestalo, a i díky Fildovi Lokosovi, který v závěru kluky z Tábora rozstřílel, jsme tento zápas dotáhli do vítězného konce se stavem 55:39.

Posledním naším soupeřem ve skupině byl tým SKB Zlín. Nevím, čím kluky v tomto městě krmí, ale někteří z nich byli až o hlavu a půl větší než naši "špunti". Zlín, který nakonec prohrál ve finále celého turnaje s Děčínem, byl větší, dravější, rychlejší a silnější než my a ukazovalo se to po celý zápas. Vyjma první čtvrtiny, kterou jsme sice prohráli 10:20, ale místy jsme dokázali se soupeřem držet krok. Pak nás ale kluci ze Zlína přejeli a vyhráli toto utkání o 41 bodů.

V sobotu večer jsme sehráli ještě zápas s Příborem. Vítěz tohoto souboje se pak mohl utkat o konečné páté místo na turnaji. Skoro všichni kluci z Příboru byli mladší a menší než my. Laxní rozcvička a viditelné podcenění z naší strany vedlo ke stavu 0:7 ve prospěch soupeře po prvních třech minutách… Poté jsme se konečně probudili, začali lépe bránit, dávat jednoduché koše a zejména ve druhé čtvrtině, kterou svým výkonem vedl Šimon Macek, jsme odskočili do poločasového vedení o 18 bodů. Druhý poločas probíhal ve stejném rytmu a zvítězili jsme 49:13.

V neděli odpoledne došlo tedy na poslední náš zápas na tomto turnaji proti domácím klukům z Kyjova. Vědělo se, že to bude vyrovnaný zápas a také tomu tak nasvědčovalo skóre 9:8 pro Skokany po prvních osmi minutách. Pak bohužel nastal náš naprostý výpadek ve druhé čtvrtině, který rozhodl o výsledku. Domácí byli jasně lepší, aktivnější i lépe bránili a do poločasu si udělali sedmnáctibodový náskok. Třetí čtvrtina byl naprostý opak. Zvýšili jsme tempo, výborně bránili a dávali spoustu jednoduchých košů z rychlých protiútoků. Skvělý týmový výkon podtrh především chladnokrevně zakončující Filip Adámek, který v této čtvrtině zaznamenal všech svých 16 bodů! Naneštěstí, když jsme se na soupeře už skoro dotáhli, tak nám v závěru odskočil na rozdíl 10 bodů. Čtvrtá čtvrtina byla opět velmi vyrovnaná, ale už jsme se nedokázali ke kyjovským klukům přiblížit. Konečný výsledek 46:59.

TUBANAK nám ukázal, co vše musíme do příštích zápasů zlepšit a co musíme ještě na trénincích dopilovat. I přesto jsme si však všichni tento turnaj užili a kluci především utužili partu, což je na začátku sezóny jedině dobře.

BODY ZA CELÝ TURNAJ: Macek 37, Lokos 34, Adámek 33, Göpfert 31, Černoch 16, Bejšovec 12, Benža 11, Krmíček 8, Krontorád 4, Fejta 2, Aubry, Beneš, Balák, Kovář, Krejčí, Mareš, Oczadlý bez bodu

Lukáš a Petr
 

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací